Nieuws algemeen

KNGF start proef met honden die kanker opsporen

KNGF Geleidehonden start in samenwerking met het VU Medisch Centrum een experiment om darmkanker vroegtijdig op te sporen door medische detectiehonden.

hond_2_ART
Lees verder »    Geplaatst 10-12-2013

Nieuwe gewrichtsband in menselijke knie ontdekt

Belgische artsen hebben een nog onbekend anatomisch onderdeel van de menselijke knie ontdekt.

Het gaat om een gewrichtsband aan de buitenzijde van de knie waarvan het bestaan tot nu toe slechts door enkele artsen werd vermoed.
De ontdekking van de band van bindweefsel verklaart waarom sommige patiënten die hun voorste kruisbanden scheuren na een goed uitgevoerde operatie nog steeds door hun knieën zakken. De mysterieuze gewrichtsband is dan beschadigd.

knie 
Lees verder »    Geplaatst 06-11-2013

Kennis over pijnstillers schiet te kort

Nederlanderse hebben onvoldoende kennis over het juiste gebruik van pijnstillers. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in opdracht van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

ibuprofen
Lees verder »    Geplaatst 04-11-2013

Zorgpremie zal stijgen

Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn (VWS) gaven gisteren in antwoord op Kamervragen aan, dat de zorgpremie in 2015 met gemiddeld € 50 euro zal stijgen.

zorgpremie
Lees verder »    Geplaatst 30-10-2013

Bekkenklachten na de bevalling

Tijdens de zwangerschap wordt het hormoon relaxine aangemaakt. Dit maakt de banden weker, zodat de baby ruimte heeft en tijdens de bevalling makkelijker door het bekken kan. Deze verslapping geeft meestal geen klachten, hooguit wat last van de onderrug. Soms zijn de klachten echter zo hevig, dat er sprake is van bekkeninstabiliteit.

bekkenklacht
Lees verder »    Geplaatst 15-10-2013

 
Winkelwagen 0 artikelen
Inloggen

Om onze prijzen te kunnen bekijken,
dient u eerst in te loggen.


Nieuwsbrief


Disporta Goirkekanaaldijk 14
5046 AT Tilburg
T 013 - 544 20 32
F 013 - 544 21 47