Laden...
Terug

APS AguPunt Dry Needling

Normale prijs € 9,62 € 7,99 € 6,60
  • Klanten geven ons 8.4 / 10
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 15.000 producten
17% Korting

APS AguPunt Dry Needling

Dry needling is dé efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren. 

De AguPunt Dry Needling-naalden zijn speciaal voor deze behandeling ontwikkeld in samenwerking met 's werelds bekendste specialisten van Dry Needling: Dr. Johnson McEvoy, Dr. Jan Dommerholt en Prof. Orlando Mayoral.

Een groot verschil tussen AguPunt Dry Needling-naalden en acupunctuurnaalden is dat de dry needling-techniek wordt toegepast met dikkere en stuggere naalden, waardoor het gemakkelijker werken wordt zonder uiterste precisie. De combinatie van hoogwaardig chirurgisch staal met een 3-laagse coating maakt de punt scherper en de behandeling minder pijnlijk.

De AguPunt-naalden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en wordt geleverd inclusief tube.

Specificaties APS AguPunt Dry Needling

Meer informatie
SKU C10767
Merk AguPunt
Type product Naald
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:APS AguPunt Dry Needling
Uw waardering

APS AguPunt Dry Needling-naalden

Dry needling met de AguPunt Dry Needling-naalden omvat het inbrengen van een 'droge' naald in de betrokken spier of spieren. Een droge naald wil zeggen: zonder toevoeging van medicatie. Dry needling is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en valt niet onder de klassieke acupunctuurbehandelingen. Er wordt dus geen medicatie geïnjecteerd met de naald, er wordt alleen geprikt in de triggerpoint.

Een triggerpoint zorgt ervoor dat er een strakke band in de spier ontstaat. De triggerpoint is het meest pijnlijke punt in deze strakke band. Hierdoor functioneert de spier minder goed en verkrampt hij plaatselijk. Behalve pijn kan er ook zwakte en bijvoorbeeld een mindere concentratie ontstaan.

Deze verkramping verdwijnt wanneer de spiervezels samentrekken. Dit gebeurt door het prikken met een AguPunt Dry Needling-naald in de triggerpoint. Hierdoor ontspant de spier zich direct. De spierstofwisseling herstelt daardoor en de pijn die veroorzaakt werd door de triggerpoint verdwijnt.

Aandoeningen die succesvol behandeld kunnen worden door middel van dry needling:
Triggerpoints zijn meer dan eens de bron van pijn in gewrichten, die worden aangezien voor artritis, pees- of slijmbeursontsteking of letsel aan de gewrichtsbanden. Ze zijn bijna onlosmakelijk verbonden aan ziektebeelden zoals bijvoorbeeld fibromyalgie, maar kunnen ook voor langdurige klachten zorgen na het doorstaan van bijvoorbeeld een hernia of een frozen shoulder.

Triggerpoints kunnen naast hoofd-, spier- en gewrichtspijn ook minder voor de hand liggende symptomen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld; duizeligheid, oorpijn, oorsuizen, bijholteontsteking, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, gevoelloosheid, doofheid, tintelingen en vermoeidheid.


Voordelen AguPunt-naalden ten opzichte van acupunctuurnaalden:

  • Betere precisie door dikkere en stuggere naalden
  • Minder pijnlijke behandeling voor patiënten
  • Verbeterde behandeling en controle
  • Dankzij de conisch geslepen punt prikt de naald beter door het weefsel

Kenmerken AguPunt Dry Needling-naalden:

  • hoogwaardig chirurgisch staal, in combinatie met een 3-laagse coating
  • Scherpe punt, geschikt voor meermalig gebruik
  • Pijnloos prikken bij de patiënt
  • Gemakkelijk in gebruik voor therapeut
  • Per 100 stuks geleverd
  • Per naald steriel verpakt
  • Inclusief geleidebuis
APS AguPunt Dry Needling Package
Normale prijs € 9,62 € 7,99 € 6,60
+
Naaldencontainer Econorm 2 L
5%  korting
€ 4,24 € 3,50
=
bespaar € 0,61
€ 11,61
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
APS AguPunt Dry Needling € 9,67