5 belangrijke stappen om uw fitnessapparatuur in topvorm te houden

5 belangrijke stappen om uw fitnessapparatuur in topvorm te houden

Om het aantal storingen aan uw fitnessapparatuur te verminderen en de duurzaamheid te verhogen, raden we bij Disporta aan dat u uw fitnessapparatuur minimaal twee keer per jaar onderhoudt.

Hiermee zorgt u ervoor dat u zich houdt aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften houdt. En u voorkomt onnodige kosten voor het vervangen van onderdelen of zelfs volledige machines.

 

Hieronder vindt u 5 belangrijke stappen om uw fitnessapparatuur in topvorm te houden en alles soepel te laten werken.

 

Tip 1: Let op uw eigen veiligheid
Zorg ervoor dat uw apparatuur volledig is losgekoppeld voordat u werkzaamheden of reiniging uitvoert.

 

Tip 2: Inspecteer regelmatig uw apparatuur
Met een visuele beoordeling kunt u achterstallig onderhoud en schades vroegtijdig signaleren. Een logboek kan hierbij behulpzaam zijn. Daarin registreert u welk apparaat op welk moment door wie is geïnspecteerd. Bemerkt u een mogelijk mankement aan een apparaat, zorg er dan voor dat het apparaat niet meer gebruikt wordt en schakel direct een gecertificeerde monteur in. U bent immers verantwoordelijk voor een veilig gebruik van de apparatuur door uw klant.

 

Tip 3: Ben altijd alert
Waarschijnlijk gebruikt u de apparatuur in uw fysiotherapiepraktijk met enige regelmaat. Deze routine kan u minder alert maken. Wees echter altijd alert op een deugdelijke werking. Stop altijd direct met het gebruik van het apparaat als iets niet goed voelt. Zo voorkomt u verdere schade aan het apparaat en voorkomt u de kans op letsel aan uw cliënt en uzelf.

 

Tip 4: Maak de apparaten regelmatig schoon
Kies altijd de juiste reinigingsproducten en onderhoudsmiddelen bij het reinigen van uw apparatuur. Elk apparaat en onderdeel vereist zijn eigen onderhoudsmiddel. Dit vindt u in de handleiding van het apparaat. Check het apparaat altijd na een onderhoudsbeurt om er zeker van te zijn dat er geen onderhoudsproducten zoals olie zijn achtergebleven. Het zou vervelend zijn als u patiënt hiermee in aanraking komt.

 

Tip 5: Zorg voor een schone ruimte
Houd de ruimte waar de apparatuur staat altijd schoon. Stof, haar en vocht hebben een slechte invloed op de levensduur van apparaten. Het is altijd het beste om de apparatuur uit de buurt van ramen te houden om direct zonlicht te verminderen. Een luchtontvochtiger in uw fitnessruimte zorgt voor een aangenamer klimaat voor uw cliënten en voor een langere levensduur van uw fitnessapparatuur.

 

Investeren in apparatuur?
Heeft u een nieuwe bewegingstrainer of fitnessapparaat nodig voor uw praktijk? Daar is vaak een behoorlijke investering voor nodig. We helpen u graag met uw keuze. Maak kennis met Mark van Engeland, onze adviseur.

Dat kan via de telefoon of in uw praktijk. Bel Mark op 0622 407 203.

 

 

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)