De 5 voordelen van een massage gun

De 5 voordelen van een massage gun

Een massage gun is een elektrisch apparaat dat een menselijke massage nabootst. Het apparaat is in 2008 uitgevonden door de Amerikaan Jason Werseland. Nu jaren later wordt het apparaat steeds populairder, zowel bij particulieren als voor professioneel gebruik.

In dit artikel leest u alles wat u als fysiotherapeut moet weten over een massage gun.

 

De werking van een massage gun

 

Het gebruik maken van een massage gun om uw patiënten te behandelen, is een vorm van vibratietherapie. Door het snel op en neer gaan van het kopstuk van de massage gun, wordt er een vibrerend effect gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie en het afvoeren van afvalstoffen verbetert, het bevordert het spierherstel en het helpt om blessures te voorkomen.

 

 

Voor wie is de massage gun bedoeld?

 

De groep mensen voor wie een massage gun geschikt is, is relatief groot. Een massage gun kan namelijk gebruikt worden door zowel reguliere consumenten als door therapeuten. Mensen kunnen de massage gun gemakkelijk voor en na het sporten gebruiken. De massage gun komt ook bij spierpijn van pas.

 

De massage gun wordt ook veel gebruikt in de professionele sferen. Het effect van de massage gun is namelijk gelijk aan het effect van een normale massage. Dus ook u kunt de massage gun gebruiken om uw patiënten in uw fysiotherapiepraktijk te behandelen.

 

De voordelen van een massage gun

1 - Het gebruik van de massage gun heeft een positief effect op het slaapritme.

 

2 - Het trillende en kloppende effect van de massage gun versoepelt het spierweefsel. Op het moment dat de massage gun vóór een training gebruikt wordt, zorgt dit voor een stevige warming-up. Daarbij versnelt het gebruiken van een massage gun het herstel na een training, verbetert het de bloedsomloop en het spierherstel en het vermindert de kans op de vorming van melkzuur (spierkrampen).

 

3 - De massage gun activeert de spieren, zodat ze zich sneller ontwikkelen.

 

4 - De massage gun kan ingezet worden om pijn te bestrijden.

 

5 - Ook heeft het gebruik van een massage gun een positief effect op het silhouet. De massage gun werkt namelijk ook in op je fascie. Dit is het onderhuids bindweefsel dat zich rondom spieren en organen bevindt. De massage gun zorgt er dus voor dat het bindweefsel strakker om de spieren en organen gaat zitten, waardoor het afvoeren van gifstoffen gestimuleerd wordt, het ontstaan van stijfheid voorkomen wordt en uw patiënt er slanker uit zal zien.

 

Aandachtspunten tijdens een massage gun behandeling

 

Op het moment dat u de massage gun goed gebruikt, kan er weinig misgaan. Echter is het wel belangrijk dat u rekening houdt met het mogelijk overmatig activeren van spieren. Dit kan gebeuren op het moment dat u de massage gun rechtstreeks op de getroffen plaats plaatst. U kunt dit voorkomen door de massage gun niet continu op de getroffen plaatst te houden, maar deze ook te verplaatsen rondom de getroffen plek.

 

Verschillende kopstukken

 

Op een massage gun kunnen verschillende kopstukken geplaatst worden. Elk kopstuk is bedoeld voor een ander lichaamsdeel.

 

Grote en kleine bol:

De bolvormige opzetstukjes verdelen de pulserende kracht evenredig over de plaats waar de massage gun gebruikt wordt. Dit maakt deze kopstukken zeer geschikt om te gebruiken voor de taille, buikspieren, billen en benen.

Plat (2 uitvoeringen):

Het platte opzetstuk is afgeplat aan de voorkant en heeft lichte rondingen aan de randen. Dit opzetstuk is geschikt om te gebruiken tijdens het behandelen van de borst, buikspieren en benen.

Vork:

Dit opzetstuk bestaat uit twee punten die de kracht gelijkmatig verdelen. Het opzetstuk in de vorm van een vork wordt vooral gebruikt bij massages rondom de ruggenwervel en de schouders.

Pin:

De pin is een puntvormig kopstuk dat bedoeld is om druk te leggen op specifieke punten. Dit kopstuk verspreidt de kracht dus niet over een groter gebied. Het puntvormige kopstuk werkt goed bij het aanpakken van vervelende spierknopen. Daarbij is dit kopstuk ook geschikt voor de voetzolen en de handpalmen.

 

Wat heeft Disporta u te bieden?

 

Bij Disporta kunt u terecht voor de Evolve One massage gun van het merk Matchu Sports. Deze massage gun heeft 3 verschillende standen. Zo kunt u zowel lichte als stevigere massages geven. De Evolve One massage gun is zeer stil en wordt geleverd met 6 verschillende opzetstukken (Kleine bol, grote bol, plat (2 uitvoeringen), vork en pin).

 

 

Wilt u als eerste op de hoogte gebracht worden over nieuwe blog artikelen en het laatste nieuws, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)