Hoe kies ik de juiste kniebrace?

Hoe kies ik de juiste kniebrace?

Het is belangrijk dat de kniebrace past bij de klachten en/of sportactiviteiten die u of uw patiënt wil gaan uitvoeren.

 

Hoe kies ik de juiste kniebrace?

 

Het is belangrijk dat de kniebrace past bij de klachten en/of sportactiviteiten die u of uw patiënt wil gaan uitvoeren. Naast de juiste keuze voor een kniebrace, is het vaak ook essentieel dat sommige kniebraces goed aangemeten of aangedaan worden. Bij klachten adviseren wij om altijd een type brace te laten adviseren door een fysiotherapeut of behandelend arts. Uiteraard ondersteunen wij u graag met het maken van de juiste keuze. Welke brace u uiteindelijk ook kiest of aanbevolen krijgt, het is van belang dat u zich er comfortabel bij voelt.

 

“Een kniebrace kopen, is zo gedaan.. maar een kwalitatief goede kniebrace die aansluit bij de wensen én eisen van desbetreffend persoon, is een stuk moeilijker!”

 

Wat doet een brace?

Een brace is een hulpmiddel die wordt aangebracht om een gewricht te ondersteunen. De werking van bijna iedere brace is gelegen in het geven van uitwendige druk (compressie) en mechanische steun. Om de grote krachten op een gewricht te kunnen dempen, is een brace een handig en simpel aan te leggen hulpmiddel. Dempen betekent niet dat alle krachten kunnen worden weggenomen, maar gelukkig wel de meeste.

 

Wanneer kies ik voor een kniebrace?

 

Een kniebrace heeft een toegevoegde waarde, daar waar een gewrichtsfunctionaliteit niet meer of niet snel genoeg herstelt. Door het gebruik van een kniebrace kan het de patiënt ondersteunen om terug te keren in de sportieve of dagelijkse activiteit. Een kniebrace brengt het vertrouwen terug in het bewegen en biedt steun zodat de patiënt op een veilige manier kan revalideren. Ook kan door het gebruik van een brace een blessure worden voorkomen.

 

Waarvoor kan een kniebrace worden gebruikt?

 

 • Meniscusklachten
 • Schade aan de kniebanden (binnen- en buitenband of kruisband)
 • Jumpers knee
 • Runners knee
 • Instabiliteit
 • Versleten knie
 • Patella klachten, pees net onder de knieschijf
 • Ontstekingen zoals bursitis, artritis en tendinitis

 

Bent u op zoek naar een juiste kniebrace of wilt u de juiste kniebrace adviseren aan uw patiënt? Onderstaand lichtten wij diverse merken en braces van onze leveranciers toe. Uiteraard staan wij u graag te woord voor een persoonlijk advies. Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 013-5442032.

Kniebrace Thuasne

 

De kniebraces van Thuasne verminderen de belasting van de knie aan de voorzijde en bevorderen hiermee de genezing. Producten van Thuasne worden zo nauwkeurig mogelijk ontworpen naar de anatomie met gebruik van duurzame, huidvriendelijke materialen. Het comfort van de kniebraces is binnen Thuasne van groot belang. De kniebraces van Thuasne zijn betaalbaar en dus voor iedereen toegankelijk. Onderstaand een overzicht van de professionele Thuasne kniebrace, kijk voor het gehele assortiment van Thuasne kniebraces in onze webshop.

Thuasne

 

 • Genuaction; elastische kniebrace met hoge compressie tijdens dagelijkse of sportieve activiteiten.
 • Genu extrem; elastische verstevigde kniebrace voor compressie en ondersteuning tijdens de dagelijkse of sportieve activiteiten.
 • Genupro comfort; elastische kniesupport met een speciaal achterpand voor hoog draagcomfort en goede ondersteuning.
 • Genu dynastab; de ondersteunende stabiliserende brace voor de licht instabiele knie.
 • Genu ligaflex; de stabiliserende brace bij een matige instabiele knie. Volgt kniebeweging met speciaal ontworpen TM5 scharnier.

 

Kniebrace BioSkin

 

Bioskin is wereldwijd één van de bekendste en grootste merken wat betreft sportbraces. De braces van BioSkin zijn speciaal ontworpen voor de actieve gebruiker en zorgen ervoor dat u gemakkelijker kunt blijven bewegen en in de tussentijd de klacht zal verdwijnen. Kijk voor het gehele assortiment van BioSkin.

Bioskin

 

 • Standard knee skin; deze brace heeft een opening voor de patella en boven en onder circulaire fixatiebanden.
 • Hinged knee skin; een zeer lichte kniebrace met scharnieren en uitneembare ring pelotte.
 • Q Brace Front Closure; is ontworpen om de pijn bij patellafemorale problemen te verminderen.
 • Gladiator pull on; beschermt de MCL, ACL en andere ligamenten, waardoor extra stabiliteit wordt geboden en ongewenst draaien en buigen van het kniegewricht wordt beperkt.

 

Kniebrace Push

 

Naast de kniebraces van Push, bieden wij ook braces uit de lijn van Push sports. Onderstaand de braces van Push kort toegelicht.

Push

 

 • Push care kniebrace; deze kniebrace biedt compressie rondom het kniegewricht, waardoor het stabiliteitsgevoel in het gewricht wordt verbeterd.
 • Push med kniebrace; deze kniebrace biedt een hoge mate van ondersteuning aan het kniegewricht in medio-laterale richting.
 • Push med patellabrace; deze biedt lokale druk op de kniepees en ondersteunt de patella.

 

Kniebrace van Donjoy

 

Donjoy braces worden wereldwijd gebruikt en men rekent erop dat dit producten van wereldklasse zijn. De braces zijn met precisie gemaakt en geschikt voor de ondersteuning, regeneratie en het functiebehoud van gewrichten. Kijk voor het gehele assortiment aan Donjoy braces op onze website.

Donjoy

 

 • Donjoy OA Full Force; een zeer lichte OA kniebrace met 4-point-of-leverage systeem die het getroffen compartiment van de knie ontlast en de knie minder belast.
 • Donjoy playmaker II kniebraces; een scharnierende, instelbare kniebraces en bidet geode stabiliteit.
 • Donjoy OA Nano; dit is een uiterst lichte en functionele OA brace. Voor de actieve patiënten met lichte tot matige unicompartimentele osteoartrose die zoveel mogelijk bewegingsvrijheid wensen te behouden.

 

Zit de juiste kniebrace er niet tussen of bent u op zoek naar een kniebrace van een ander merk? Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan kniebraces van diverse merken! Kijk voor het gehele aanbod op onze website.

Voor vragen en persoonlijk advies staan wij u graag telefonisch te woord en zijn wij bereikbaar via 013-5442032.

 

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)