Medical Taping, de oplossing bij hooikoorts?

Medical Taping, de oplossing bij hooikoorts?

Er bestaan diverse mogelijkheden om een tape aan te brengen en een positief resultaat te behalen voor de hooikoortsbehandeling.

 

Werking van Medical Taping

 

Het ruggenmerg bestaat uit verschillende segmenten. Bij ieder segment hoort een bepaald huid- en orgaangebied. De huid en organen hebben een bepaalde wisselwerking; de huid kan de organen beïnvloeden en andersom. Hier ligt ook de kracht van Medical Taping bij hooikoortsklachten. Door Medical Taping op de juiste plekken van de huid aan te brengen met een specifieke techniek, wordt het huidgebied onder de tape beïnvloed. Hiermee worden de organen bereikt die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals o.a. de longen. Dit zorgt ervoor dat hooikoortsklachten verminderen.

 

Er bestaan diverse mogelijkheden om een tape aan te brengen en een positief resultaat te behalen voor de hooikoortsbehandeling. Meestal wordt de elastische tape op de rug aangebracht, afhankelijk van het soort klachten is het ook mogelijk om als optie aan de borstzijde te tapen.

 

 

  • Jeukende, branderige en tranende ogen
  • Niesbuien
  • Benauwdheid
  • Jeukend gehemelte
  • Rode en gezwollen oogleden
  • Loopneus en verstopte neus

 

Hoe vaak moet ik me laten intapen?

 

Één behandeling met Medical Taping kan al voor een gewenst resultaat zorgen. Maar meestal worden standaard twee behandelingen geadviseerd omdat hiermee het meeste resultaat wordt behaald. Zodra klachten terugkeren, kan het nodig zijn vaker in te tapen. Er wordt geadviseerd de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape te laten aanbrengen indien nodig.

 

Het aanbrengen van de tape moet gebeuren op een schone huid, die niet vet is. Voor het aanbrengen van kinesiologische tape, kan CureTape Cleanskin pretaping spray worden gebruikt. Een ideaal producten om te gebruiken!

 

Welke tape kan ik hiervoor het beste gebruiken?

 

Het maakt niet uit welk merk tape gebruikt wordt voor het verminderen van de hooikoorts klachten. Wel is het van belang dat er gekozen wordt voor elastische tape, ook wel kinesiotape genoemd. Kinesiotape is een elastische katoenen tape met een acryl lijmlaag. Wij bieden deze tape aan van diverse merken zoals o.a. CureTape, Tmax, Nasara en BSN Medical.

 

Wilt u meer weten over Medical Taping? Lees dan onze blog hierover!

 

Bent u op zoek naar de juiste tape om uw patiënten te kunnen behandelen? Kijk dan op onze website voor een volledig assortiment aan tapes en bandages of neem direct contact met ons op via 013-5442032.

 

Tip! Limisan, voor het pijnloos en zonder huidbeschadiging verwijderen van alle soorten pleisters en sporttapes.

 

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)