Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Team Disporta - Woensdag 19 September 2021

   Ontdek de meerwaarde van Delta-Cast Soft voor uw praktijk!

   Dagelijks houdt u zich als fysiotherapeut in de praktijk bezig met verschillende klachten en aandoeningen. U krijgt dan ook regelmatig patiënten met hand/pols klachten in uw praktijk. Bij veel aandoeningen kan het gebruik van een (tijdelijke) spalk zeer gewenst zijn in het revalidatieproces. In ons assortiment hebben wij een product dat perfect kan aansluiten bij deze wens. In deze blog leest u wat Delta-Cast Soft is en waarom wij u adviseren om het binnen uw praktijk te gebruiken. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe u Delta-Cast gebruikt en geven wij tips om betere resultaten te krijgen.

    

   Wat is Delta-Cast Soft?

   Delta-Cast Soft is ontwikkeld nadat er vanuit de zorg behoefte kwam voor een dynamischer product dan spalken. Veel zorgverleners gebruikten op dat moment het rigide kunststof gips, maar zij wilde liever een product dat minder snel breekt en voldoende stabiliteit aan patiënten kon bieden. Delta-Cast Soft is ontwikkeld met als doel om te stabiliseren. Maar ook de mogelijkheid te bieden om lichte beweging toe te laten. Door het plaatsen van een extra spalkje in de Delta-Cast kunt u meer rigiditeit krijgen. Delta-Cast Soft bestaat uit een polyester dragermateriaal en is geïmpregneerd met een polyurethaanhars, waardoor het aanleggen van de Delta-Cast Soft met een eenvoudige zwachteltechniek een mooie, sterke en snelle applicatie geeft. Zodra de Delta-Cast Soft in aanraking komt met water ontstaat er een chemische reactie waardoor het verband uithardt. Hierdoor ontstaat er een semi rigide en functioneel stabiliserend verband dat comfortabel en licht aanvoelt voor de drager.

    

   Waarom moet u kiezen voor de Delta-Cast Soft spalk

   Bij letsels aan de hand en pols is optimale zorg essentieel voor de best mogelijke genezing. De Delta-Cast Soft biedt functionele ondersteuning bij letsels, en zorgt tegelijkertijd voor stabilisatie van het gekwetste gebied. Delta-Cast Soft is een uniek product. Doordat het een semi-rigide kunststof gipsverband is, is de spalk op elk moment afneembaar en kan uw patiënt de spalk later weer omdoen. Delta-Cast Soft is erg zacht en dun, hierdoor verhoogt het draagcomfort van patiënten.  Daarnaast worden de bewegingsmogelijkheden van de patiënt vergroot, de mobiliteit wordt eerder bereikt en kans op problemen als gevolg van rigide immobilisatie beperkt. Doordat de patiënt een deel van zijn/haar dagelijkse activiteiten kan blijven doen, wordt ook de herstelperiode voor patiënten verkort. 

   Delta-Cast Soft volgt de contouren van het lichaam waardoor elke Delta-Cast Soft spalk een perfecte pasvorm heeft voor iedere patiënt. Doordat u als fysiotherapeut kan variëren met het aantal lagen, krijgen uw patiënten precies de juiste ondersteuning. Een verband van Delta-Cast Soft is binnen 20 minuten volledig belastbaar. Daarnaast is het eenvoudig en snel te verwijderen met een verbandschaar.

    

   In de volgende situaties kunt u de Delta-Cast Soft toepassen:

   • Als functionele immobilisatie;
   • Als afneembare applicatie;
   • Als semi-rigide ondersteuning;
   • Bij letsels en fracturen aan weke delen.

    

   Voordelen van de Delta-Cast Soft spalk:

   • Afneembaar;
   • Röntgen doorlaatbaar;
   • Beperkt spieratrofie;
   • Steungevend, duurzaam en lichtgewicht;
   • Kan makkelijk plooivrij aangebracht worden;
   • Verhoogt draagcomfort voor de patiënt;
   • Lage kosten per applicatie.

    

   Indicaties waarvoor Delta-Cast Soft vaak gebruikt wordt:

   • Carpaal Tunnel Syndroom (CTS);
   • Polsdistorsie;
   • Nabehandeling van peesletsels of fracturen;
   • CMC-artrose duim;
   • Skiduim;
   • Quervain klachten.

    

   Hoe gebruikt u de Delta-Cast Soft?

   1.     Als eerste moet u twee lagen buisverband over het te behandelen lichaamsdeel aanbrengen;

   2.     Trek handschoenen aan, open de verpakking en haal het verband eruit. Handschoenen zijn essentieel om te voorkomen dat het polyurethaanhars zich aan uw eigen handen hecht. Open per keer maar één verpakking om voortijdige uitharding te voorkomen

   3.     Dompel de verpakking rol onder in water op kamertemperatuur (20-25 graden). Om het polyurethaanhars goed te activeren, dient het gehele verband met water doordrenkt te worden zodat het materiaal goed uithardt.

   Let op: Een uithardingstijd van ongeveer drie minuten wordt bereikt als u onder water drie keer stevig in de rol knijpt en deze boven water één keer uitwringt. Om de uithardingstijd te verlengen naar 4 minuten moet u onderwater twee keer knijpen in de verbandrol en deze boven water nog een keer uitwringen. Kouder water verlengt de uithardingstijd, terwijl warmer waterde uithardingstijd verkort.

   4.     Breng het verband onder gelijkmatige lichte druk in een spiraalbewegingen aan. U moet erop letten dat u bij elke winding de vorige laag met de halve breedte van het verband overlapt. De laatste 20-25 centimeter van het verband mag niet uitgerekt worden.

   5.     De gewenste mate van immobilisatie wordt bepaald door het aantal aangebrachte lagen. Door meer lagen te gebruiken, krijgt u een hogere immobilisatie.

   6.     Voor een goede hechting tussen de lagen onderling wrijft u het oppervlakte glad, of gebruik hiervoor een natte zwachtel.

   7.     Na 3 tot 4 minuten treedt primaire uitharding op, het verband kan dan niet meer worden gemodelleerd. Na ongeveer 7 tot 8 minuten is het verband stevig genoeg om af te knippen.

   8.     Na 15 tot 20 minuten is de definitieve uitharding bereikt. Het verband is nu belastbaar en uw patiënt mag zijn/haar dagelijkse activiteiten weer hervatten.

   9.     Het Delta-Cast verband kan verwijderd worden met een gewone verbandschaar.

    

   In onderstaande video is te zien hoe de Delta-Cast wordt toegepast in de praktijk.

    

    

   Tips om betere resultaten te krijgen

   • Zorg voordat u begint ervoor dat u alle benodigdheden voor het aanbrengen van de Delta-Cast Soft bij elkaar heeft gepakt. Zo kunt u zich volledig op de patiënt en het aanbrengen van het verband focussen en hoeft u niet meer weg te lopen.
   • De Delta-Cast is waterbestendig. Uw patiënt kan met de Delta-Cast gewoon zwemmen en douchen. Hiervoor dient uw patiënt wel het kousje uit de applicatie te verwijderen of het kousje goed te laten drogen. Daarnaast is de Delta-Cast ook warmtebestendig, in hogere temperaturen vervormd de brace niet.
   • Bij het aanbrengen van het verband moet u erop letten dat het product niet insnoert. Door maximale druk te geven, creëert u ook een perfecte laminatie van de lagen onderling. Hierdoor kunt u de Delta-Cast zeer dun, maar tegelijkertijd ook zeer sterk maken.
   • Na een goede applicatie is de Delta-Cast amper kapot te krijgen. Gebruik bij het doorknippen daarom ook een goede en scherpe schaar.

    

   Enthousiast geworden over de Delta-Cast? Als u op onderstaande button klikt, vindt u al onze producten van Delta-Cast.

    

    

   Vond u deze blog interessant en wilt graag op de hoogte worden gehouden van de nieuwste blogs? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en LinkedIn!

    

   Wellicht zijn deze blogs ook interessant voor u?

    

    

    

    

    

   Laatste updates over acties en nieuws omtrent fysio, sport, fitness en gezondheid

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »