Klantenservice
0
Sluiten
  Dinsdag 28 Januari 2021

  De mogelijkheden om patiënten thuis te laten trainen

  Bewegen is erg belangrijk. De opkomst van het coronavirus brengt veel gevolgen met zich mee, zo ook voor fysiotherapeuten. Fysiotherapeuten kunnen minder klanten behandelen per dag, of moeten klanten op afstand behandelen. Daarnaast zijn sportscholen gesloten waardoor patiënten daar niet meer kunnen trainen. Het is daarom belangrijk dat patiënten worden gemotiveerd om thuis te trainen. In deze blog leest u welke producten Disporta in het assortiment heeft om thuis mee te trainen!

   

  Weerstandsbanden

  Weerstandsbanden zijn ideaal voor patiënten om thuis mee te trainen. Deed uw patiënt vaak krachtoefeningen in de praktijk of de sportschool? Dan zijn deze weerstandsbanden een goed alternatief voor krachttraining. Ze zijn niet prijzig en het hele lichaam kan ermee getraind worden. Daarnaast kunnen ze overal gebruikt worden, zoals binnen in de woonkamer of buiten in het park. Gewichten aanschaffen is hiervoor niet nodig! Weerstandsbanden zijn ook uitermate geschikt tijdens revalidatie. Met de banden kan de patiënt zijn eigen work-out samenstellen. Bij Disporta bieden wij weerstandsbanden aan van diverse merken. De banden van Matchu Sports worden verkocht in een handige plastic koker. Deze banden zijn leverbaar in 5 verschillende weerstanden.

   

  Klik hier voor de Matchu weerstandsbanden
  Klik hier voor de Matchu oefenbanden

   

  Bent u benieuwd welke oefeningen er allemaal mogelijk zijn met weerstandsbanden? Bekijk dan onderstaande video. Ook handig om door te sturen naar uw patiënten!

   

   

  Hardlopen

  In conditie blijven is belangrijk om gezond te blijven. Patiënten die voorheen vooral naar de sportschool gingen voor de crosstrainer of hometrainer, vinden het moeilijk om nu in beweging te blijven. Hardlopen is hier een ultieme oplossing voor. Met hardlopen wordt een goede conditie opgebouwd en blijft de patiënt op lichaamsgewicht. Daarnaast versterkt het de botten en gewrichten. Redenen genoeg om te gaan hardlopen! Mocht hardlopen om bijvoorbeeld fysieke problemen niet mogelijk zijn, dan is wandelen natuurlijk een prima alternatief. Om de stappen gemakkelijk bij te houden, adviseren wij een stappenteller. Naast buiten hardlopen of wandelen is er natuurlijk de mogelijkheid een loopband te gebruiken. Disporta heeft dan ook verschillende loopbanden in het assortiment. Bekijk deze hier!

   


   

  De fitnessbal

  Naast weerstandsbanden is de fitness- of oefenbal ook geschikt om thuis oefeningen mee te doen. Deze bal wordt vaak gebruikt in de oefenzaal bij fysiotherapeuten. Het voordeel van de fitnessbal is dat hij multifunctioneel is. Hij kan gebruikt worden voor zowel krachtoefeningen als voor balansoefeningen. Net als bij de weerstandsbanden kan de patiënt spieren door het hele lichaam trainen. Disporta biedt fitnessballen aan in verschillende maten. De maten zijn hierbij afhankelijk van de lichaamslengte. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf €11 euro. Bestel ze hier!

   

  Bekijk in onderstaande video welke oefeningen patiënten kunnen uitvoeren voor een ultieme work out!

   

   

  Touwtje springen

  Ook touwtje springen is een goede manier van thuistraining. Het verbetert de bloedsomloop, vergroot je longcapaciteit en het versterkt je spieren. Het is een prima work-out waarbij veel calorieën worden verbrandt. Daarom is het ook zeer geschikt voor patiënten die willen afvallen. De coördinatie en het evenwicht worden verbeterd door regelmatig touwtje te springen. Je lichaam moet namelijk op het goede moment de benen en armen bewegen. Disporta heeft een springtouw in het assortiment, met teller! Hiermee worden de sprongen gemakkelijk geteld.

   

  Bekijk hier het Tunturi Skipping rope springtouw

   

  Core stability oefeningen

  Tenslotte raden wij aan om patiënten thuis Core stability oefeningen te laten doen. Door middel van een oefenmat kan de patiënt gemakkelijk oefeningen uitvoeren. Het voordeel hiervan is dat er geen apparaten nodig zijn. Voor bijvoorbeeld sit-ups of push-ups zijn geen gewichten nodig. Binnen Disporta bieden wij oefenmatten aan die hiervoor geschikt zijn, zoals de matchu Sports oefenmat NBR. Dit zorgt voor een aangename ondergrond bij het uitvoeren van de oefeningen. Naast sit-ups en push-ups zijn er ook nog vele andere oefeningen. Bekijk hier 12 buikspieroefeningen of hier 7 core stability oefeningen voor thuis!

   

  Wat heeft Disporta u te bieden?

  Disporta heeft een categorie ‘thuistraining’ op de website staan. Hieronder staan verschillende producten die patiënten kunnen gebruiken om thuis mee te trainen. Zo blijft de patiënt in beweging, ook wanneer de sportscholen gesloten zijn!

   

   

  Vond u deze blog interessant en wilt graag op de hoogte worden gehouden van de nieuwste blogs? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en LinkedIn!

   

   

   

  Laatste updates over acties en nieuws omtrent fysio, sport, fitness en gezondheid

  Recente artikelen