Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Team dispporta - Dinsdag 16 April 2021

   4 goede redenen waarom skaten de ideale zomersport is

   Nu de dagen langer worden en het mooie weer in aantocht is, gaan steeds meer mensen buiten sporten. Hardlopen, tennis, crossfit, maar ook skaten wordt steeds populairder. Als men zonder enige voorbereiding gaat skaten, komt het regelmatig voor dat men zich bezeert tijdens deze activiteit. Als fysiotherapeut kunt u hierin een belangrijke rol spelen. In deze blog leest u 4 goede redenen waarom skaten de ideale zomersport is. Ook worden de meest voorkomende skateblessures genoemd en worden er tips gegeven hoe patiënten blessures kunnen voorkomen.

    

   1. Skaten is een goede vorm van cardiotraining
    Een doel van cardiotraining is het trainen van het uithoudingsvermogen. Dit wil zeggen, het vermogen van het lichaam trainen om een bepaalde activiteit langer vol te houden (duurconditie). Een ander belangrijk doel van cardiotraining is voor veel mensen vetverbranding. Skaten is dan ook een ideale sport voor mensen die willen afvallen. In tegenstelling tot hardlopen, is skaten minder belastend voor het lichaam.
   2. Trainen van verschillende spieren
    Tijdens het skaten train je ruim 600 spieren in het lichaam! De voornaamste zijn natuurlijk de been-, buik-, en bilspieren maar ook de spieren in de rug en armen worden intensief gebruikt. Door regelmatig te skaten zal uw patiënt dus ook meer spiermassa opbouwen.
   3. Minder kans op blessures
    (Recreatief) Skaten is een low impact sport. Doordat je vloeiende bewegingen maakt, hoeven de gewrichten geen harde klappen op te vangen zoals bijvoorbeeld bij hardlopen. De kans op (spier) blessures is hierdoor ook vele malen kleiner.
   4. Stressvrij door skaten
    Skaten heeft veel fysieke voordelen, maar het is ook goed voor de mentale gezondheid van je patiënten. Tijdens het skaten moeten ze goed focussen op de activiteit, maken ze hun hoofd leeg en laten alle zorgen even los. Daarnaast zorgt skaten ervoor dat patiënten frisse lucht en vitamine D binnenkrijgen. Het is dus een goede manier om tot rust te komen terwijl ze aan het sporten zijn.

    

   Blessures
   Jaarlijks krijgen aardig wat mensen te maken met een skateblessure. De meest voorkomende skateblessures zijn kneuzingen en blauwe plekken. Dit zijn onschuldige blessures waarvan patiënten vaak niet zo lang last hebben, maar die wel heel vervelend kunnen zijn. Ook komen schaafwonden en spierblessures regelmatig voor bij skaters. Om blessures zoveel mogelijk te voorkomen kun je patiënten aanraden om een goede warming-up te doen en een goede skate-techniek te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat ze tijdens het skaten een helm en beschermers dragen. Als ze vallen, kunnen beschermers een groot verschil maken in hoe erg de blessure wordt en een helm verkleint de kans op hoofdletsel. Verder kunt u patiënten aanraden om op de juiste manier te leren remmen. Wanneer ze in een drukkere omgeving skaten, krijgen ze te maken met ander verkeer en het kan weleens voorkomen dat ze een noodstop moeten maken. Als ze weten hoe ze moeten remmen kan dat veel pijn en blessures schelen.

    

   Wat heeft Disporta te bieden?
   Disporta biedt verschillende soorten verbruiksmaterialen aan. Heeft uw patiënt toch blessures of verwondingen overgehouden aan het skaten, dan vindt u bij Disporta een breed aanbod van producten om uw patiënten te helpen.

    

    

   Vond u deze blog interessant en wilt u graag op de hoogte worden gehouden van de nieuwste blogs? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en LinkedIn!

    

   Wellicht zijn deze blogs ook interessant voor u?

    

    

    

   Laatste updates over acties en nieuws omtrent fysio, sport, fitness en gezondheid

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »