SpinalTOOLS selectieve training

SpinalTOOLS selectieve training

SpinalTOOLS zijn moderne, innovatieve trainingsapparaten voor het mobiliseren en stabiliseren van de lumbale wervelkolom. Met SpinalTOOLS biedt u een veilige, goed uitvoerbare en intuïtieve aanvulling op lage rug revalidatie.

Indicatiegebieden SpinalTOOLS

 

De inzet van SpinalTOOLS biedt een absolute meerwaarde voor uw praktijk bij behandeling van de volgende indicatiegebieden

 • Aspecifieke lage rugklachten
 • Discogene klachten
 • Scoliose
 • Osteoporose
 • Instabiliteit

 

Drie innovatieve apparaten

 

SpinalTOOLS maken het mogelijk om de intrinsieke/binnenste spieren van de lumbale wervelkolom selectief te trainen. De compensatoire activiteit van andere spiergroepen worden geminimaliseerd en enig risico op blessures wordt voorkomen. De SpinalTOOLS bestaan uit drie apparaten die afzonderlijk van elkaar een bewegingsrichting trainen.

 1. Backtool: Training van musculus multifidus, zonder compensatie van de heupextensoren.
 2. Fronttool: Training van ventrale musculus abdominis, zonder compensatie van de heupflexoren.
 3. Sidetool: Training van musculus transversus addominis, zonder compensatie van heupabductoren.

 

Spinaltools

 

De werking van SpinalTOOLS is het tegenovergestelde van traditionele trainingsapparaten voor lage rug revalidatie. Bij SpinalTOOLS wordt namelijk de thoracale/hoog-lumbale wervelkolom het ‘punctum fixum’, ofwel het vaste punt, en de bekken worden het ‘punctum mobile’. Hierdoor is het mogelijk om de intrinsieke spieren van de lumbale wervelkolom selectief te trainen. De rompspieren worden getraind door gedoseerde, korte, duwende bewegingen tegen een licht hellend vlak. Door deze bijzondere manier van lichaamsbeweging worden de andere spiergroepen in de meeste gevallen niet belast. De training van de diepliggende spieren vindt plaats op de drie verschillende trainingsapparaten van SpinalTOOLS. De effecten van de drie apparaten werken aanvullend op elkaar. Plaats gewichtsschijven aan het bewegende gedeelte om de training te verzwaren.

 

 

 

SpinalTOOL, Fronttool

Spinaltools fronttool


De Fronttool traint de schuine binnen- en buitenkant (musculus obliquus internus et externus) evenals de rechte buikspieren (musculus rectus abdominis). Een compenserende interventie van de heup flexor is bijna onmogelijk.

 • Afmeting: 1,40 x 0,95 x 1,20 (lxbxh)
 • Gewicht: circa 89 kg

 

 

 

 

SpinalTOOL, Backtool

Spinaltools backtool


De Backtool traint de lage rugspieren. Primaire de musculi multifidi en rotators. De beweging door een interventie van de heup extensoren wordt zo ver mogelijk uitgesloten.

 • Afmeting: 1,10 x 0,80 x 1,30 (lxbxh)
 • Gewicht: circa 88 kg

 

 

 

 

SpinalTOOL, Sidetool

Spinaltools sidetool


De Sidetool traint de diepe stabiliserende, korte rugspieren. De diepe buikspier (musculus transversus abdominis) wordt parallel gebruikt. Een compenserende interventie van de heup abductoren is bijna onmogelijk.

 • Afmeting: 1,10 x 0,80 x 1,20 (lxbxh)
 • Gewicht: circa 89 kg

 

 

 

Stem de kleurstelling van de SpinalTOOLS af op uw praktijk. Kies uit meer dan 20 bekleding kleuren en 8 framekleuren.

 

Kleurenkaart bekleding

spinaltools-kleurenkaart

Kleurenkaart frame

Spinaltools kleurenkaart

SpinalTOOLS zijn onderscheidend voor uw praktijk Met de SpinalTOOLS nemen de behandelmogelijkheden toe en onderscheidt u zich als praktijk met specialisatie “rug”. Deze 3 moderne en innovatieve trainingsapparaten passen dus uitstekend in de hedendaagse fysiotherapiepraktijk. De SpinalTOOLS zijn los van elkaar te bestellen en te gebruiken. Met de complete set van drie apparaten biedt u een onderscheidend totaal concept met een absolute meerwaarde. De SpinalTOOLS bieden wij dan ook extra voordelig aan in een interessante setprijs.

 

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager of bel 013 544 20 32.

 

 

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)