Thuiswerken

Thuiswerken

Volop kansen voor fysiotherapeuten om in te spelen op thuiswerkend Nederland

 

Een groot deel van Nederland is momenteel veel thuis. Er wordt veel vanuit thuis gewerkt, men zorgt voor thuislerende kinderen en het sociaal leven ligt grotendeels stil. Veel Nederlanders zitten nu dus in een ander ritme, waarbij voldoende bewegen en gezond eten wellicht wat minder aandacht krijgen. Zij kunnen hier dus wel wat hulp bij gebruiken. Als paramedisch zorgverlener bent u op dit gebied een autoriteit voor uw patiënten. Er liggen dus kansen om hier als ondernemer op in te spelen.

 

Thuis werken is anders dan op kantoor

Het huidig advies om thuis te werken klinkt uitnodigend en het heeft natuurlijk wat voordelen. Files vermijden, eigen werktijden kiezen en privétaken combineren met werk. Maar thuiswerken heeft ook een keerzijde. Niet alle werktaken zijn geschikt om thuis uit te voeren. En thuis komt men wellicht wat minder vaak van de bureaustoel dan op het werk. Je loopt immers niet even naar je collega en korte pauzes komen thuis vaak te vervallen. Deze mensen gaan dit vroeg of laat letterlijk voelen. Het kost u als paramedicus weinig moeite om mensen te overtuigen dat bewegen het risico op chronische ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten verlaagt. Geef hen een paar eenvoudige stretchoefeningen. Een simpele manier om in contact te blijven met uw patiënt. En wellicht kunt u een paar handige producten voor een thuistraining verkopen.

 

De werkplek thuis is ook anders

Niet iedereen heeft thuis een comfortabele werkplek. De werkplek thuis is vaak aan de keukentafel, dus niet zo’n fijne, ergonomische werkplek als op kantoor. Dat geeft aanleiding tot RSI- of rugklachten, zoals het AD onlangs berichtte. Geef uw cliënten tips over hoe ze thuis een goede werkplek creëren. Klik hier voor wat inspiratie. Het verstrekken van zulke tips is niet alleen goede manier om klanten te binden (marketing), maar u kunt dit ook commercieel maken door tegen een aantrekkelijk tarief een werkplekanalyse aan te bieden via videobellen en door ergonomische hulpmiddelen te verkopen. Hierover heeft Disporta een e-book geschreven. Dat u hier gratis kunt downloaden.

 

We gaan structureel meer thuiswerken

Aanleiding voor het vele thuiswerken is natuurlijk het coronavirus. De maatregelen om het virus in te dammen, dwingen ons om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar dat betekent niet dat het thuiswerken straks weer voorbij is. 39% van de mensen werkt sowieso weleens thuis. Dat kan straks na de coronacrisis weleens structureel hoger liggen, omdat mensen nu de voordelen ervaren. Als kinderen straks weer naar school gaan en er weer een normaal werkklimaat ontstaat, zou er meer thuisgewerkt kunnen worden om de druk te verlagen, zou meldt onderzoeksbureau TNO volgens dit artikel van NOS.nl. Als u hier als fysiotherapeut op inspeelt, gaat u dus niet alleen in op de actuele situatie, maar heeft u dus wellicht ook een blijvend verdienmodel te pakken.

 

Verkoop trainingsmateriaal aan uw patiënt

Om uw patiënt te stimuleren thuis wat meer te bewegen, kunt u wat trainingsmateriaal voor thuis aanbieden. Disporta heeft 3 pakketten voor thuistrainingen samengesteld met een voordelige inkoopprijs voor u als fysiotherapeut. Bied het pakket aan uw patiënten aan in combinatie met een set oefenen. Goed voor de patiënt en een mooie nieuwe vorm van inkomsten voor u.

 

 

Een brace voor tijdelijke verlichting

En in de tijden dat u als fysiotherapeut minder contactmomenten met uw patiënten heeft of een operatie aan bijvoorbeeld een knie, enkel of pols door het ziekenhuis is uitgesteld, kunnen braces voor een tijdelijke verlichting van de klachten zorgen. Bent u als fysiotherapeut op zoek naar de brace die past bij de aandoening van uw cliënt? Welke brace geschikt is bij meniscusletsel, een tennisarm of lage rugklachten? Op de website van Disporta leiden we u op deze hulppagina in 3 stappen naar de geschikte braces voor elke aandoening: www.disporta.nl/aandoening/ Zo kiest u de juiste brace en geeft in het bestelproces uw gegevens in en bij het afleveradres het thuisadres van uw patiënt. Zo heeft uw patiënt de volgende dag de brace in huis en krijgt u de factuur, zodat u deze tegen de adviesverkoopprijs aan uw patiënt in rekening kunt brengen. En heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste brace? Dan helpen we u graag aan de telefoon. U kunt ons bereiken tijdens kantooruren op 013 544 20 32. U krijgt dan een ervaren fysiotherapeut aan de lijn.

 

 

Vindt u dit artikel interessant? Meld u zich dan aan voor de wekelijkse updates van Disporta op www.disporta.nl/welkom

 

 

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)