Verminder de stijfheid, gebruik een foamroller!

Verminder de stijfheid, gebruik een foamroller!

Een foamroller is een populaire massagetool voor na de training. De druk zorgt ervoor dat de zenuwen en spieren ontspannen, het bloed gaat beter stromen en de spier kan op deze manier meer zuurstof opnemen waardoor deze beter herstelt.

 

Nu is gebleken dat de foamroller niet alleen voor ná de training effectief is, maar dat er meerdere voordelen zijn om deze voorafgaand aan de training te gebruiken. Op deze manier worden de spieren losgemaakt, de ademhaling en hartslag worden al wat verhoogd en word men psychologisch klaargestoomd om aan het werk te gaan! Tevens wordt tegelijkertijd de stijfheid verdreven en zal de training gemakkelijker uitvoerbaar zijn.

 

Het gebruik van de foamroller is niet altijd de meest prettige massagetechniek. De eerste paar keren zal het masseren erg pijnlijk zijn! Dit omdat men met behulp van de foamroller zichzelf gaat masseren door middel van triggerpoints. Door dit regelmatig te herhalen, wordt de pijn na een aantal weken steeds minder en zal dit veel voordelen opleveren.

 

Gebruik een foamroller

Triggerpoints

Een triggerpoint is een knoop in de spieren die pijnlijk of vervelend aanvoelt. Een triggerpoint kan de spier verkorten en zorgen voor een slechtere doorbloeding. Meestal voelt men de pijn precies op de triggerpoint en wat minder in het gebied eromheen. Door het gebruik van de foamroller zal het deze triggerpoint laten ontspannen zodat het gebied weer beter doorbloed raakt.

 

Waarvoor een foamroller gebruiken?

 

  • verminderen van de stijfheid
  • het verwijderen van triggerpoints
  • het voorkomen van blessures
  • gebruiken voor de warming-up en cooling-down
  • verminderen van pijn
  • verbeteren van de flexibiliteit van zowel spieren als het lichaam

Aanbod foamrollers

 

Er bestaat een zeer divers assortiment aan foamrollers en ook binnen Disporta hebben wij een breed assortiment. Dit maakt het maken van de juiste keuze een stuk lastiger! Uiteraard geven wij u graag persoonlijk advies, u kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen via 013-5442032.

 

Bekijk voor meer informatie bij het kiezen van de juiste foamroller onze BLOG; “Hoe kies ik de juiste foamroller?”.

 

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)