Waarom zou je een behandelbank opnieuw bekleden?

Waarom zou je een behandelbank opnieuw bekleden?

Door een behandelbank opnieuw te bekleden kan een grote investering worden voorkomen. Een nieuwe behandelbank van goede kwaliteit kost al snel tussen de €3000,- en €5000,-. Herstofferen is gegarandeerd een voordeligere oplossing!

Daarnaast kan versleten bekleding niet meer goed gereinigd en/of gedesinfecteerd worden als de bekleding van de behandelbank versleten is.

 

Onze partner ReFyzzius is hét adres voor herstofferen!

 

De missie van ReFyzzius is om voor de zorgprofessional die voor het uitoefenen van zijn werk een behandelbank of onderzoekstafel nodig heeft, op een duurzame wijze, de bank of tafel kan herstofferen, zodat deze weer als nieuw is.

 

Herstofferen van behandelbanken, onderzoekstafels en krachtapparatuur vereist een specialisatie om dit op een goede wijze te doen. Als stofferingsbedrijf ligt daar hun focus. Zittingen (krukjes) en oefenmateriaal herbekleden zij ook.

 

De visie van ReFyzzius: duurzaamheid! Binnen Refyzzius vinden ze het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het milieu en duurzaamheid. Met het herbekleden van een behandelbank kijken zij wat echt vervangen moet worden en hergebruiken wat nog goed is. Het is niet altijd nodig om de gehele bank te vervangen.

 

Uw behandelbank opnieuw bekleden

  • Herstofferen voorkomt verspilling.
  • Het is een duurzame keuze. In plaats van de gehele behandelbank te vervangen of onderdelen weg te gooien die nog bruikbaar zijn, wordt er een bewuste keuze gemaakt.
  • Hoge investering is onnodig, de behandelbank kan door herstofferen langer mee.
  • Een stuk hygiënischer. Bij een versleten behandelbank neemt het schuim dat onder de bekleding zit al het vuil in zich op. Bij langdurige slijtage kan hierdoor schimmelvorming in het schuim ontstaan.

 

De mogelijkheden

Veel mensen kiezen ervoor om de gehele behandelbank opnieuw te bekleden. Deze keuze wordt gemaakt uit het oogpunt van comfort, hygiëne en uitstraling van de behandelruimte. Ondanks deze keuze biedt ReFyzzius ook de mogelijkheid aan om enkel een gedeelte van de behandelbank te laten herstofferen.

 

Daarnaast maken zij samen met de klant een keuze voor het materiaal. Dit is afhankelijk van het soort behandelingen dat gegeven wordt, de benodigde wijze voor het schoonmaken/desinfecteren, de onderlaag en de vorm van de behandelbank. Er is een zeer diverse keuze in kleurmogelijkheden.

 

Tenslotte biedt ReFyzzius als “full-service” bedrijf een vervangende behandelbank gedurende de periode van herstofferen. Indien er gekozen is voor het herstofferen van een gedeelte van de behandelbank, vervangt men enkel dit gedeelte. Ook zullen zij zorgdragen voor het (de)monteren en het ophalen/leveren van de behandelbank en/of onderdelen.

 

Tips om slijtage zoveel mogelijk te voorkomen

  • Reinig de bekleding regelmatig met een neutrale zeepoplossing om huidvetten te verwijderen.
  • Bij desinfecteren gebruik een speciaal desinfectiemiddel Let goed op welke u kunt gebruiken. De meeste kunstleders kunnen niet tegen de met alcoholhoudende middelen. Binnen Disporta bieden wij o.a. Praktisept, een uitstekend reinigingsmiddel voor dagelijkse hygiëne.
  • Leg voor gebruik van een behandeling een schoon badstof overtrek op de behandelbank. Ook deze bieden wij aan voor de meest gangbare behandelbanken. Kijk voor badstof hoezen en overige accessoires in de webshop.

 

ReFyzzius brengt in een paar stappen de kosten voor het herstofferen van een behandelbank in kaart! Kijk hiervoor op behandelbank laten bekleden.

 

 

Bent u benieuwd wat ReFyzzius voor u kan betekenen? Neem dan direct contact op via:
Tel: 040-3400091
Email: [email protected]

 

Of voor meer informatie bezoek de website op ReFyzzius.nl.

 

 

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)