Droom van Steef

Stefanie van der Waals, 30 jaar en moeder van 2 prachtige kinderen. Jaren geleden stond ze op een wachtlijst voor mentale gezondheidszorg, deze wachtlijsten zijn erg lang en dit ‘in de wacht staan’ viel haar erg zwaar. 

Op het moment dat je op zo’n wachtlijst staat word je helemaal ´losgelaten´, terwijl je de hulp juist zo hard nodig hebt. De wachttijden bedragen vaak meer dan een half jaar, en dit is voor veel mensen te lang om het zelf te redden. Toen al heb ik me voorgenomen om specifiek iets voor deze doelgroep te gaan doen. 

Inmiddels ben ik zelf nu zover dat ik hier mee aan de slag kan gaan. Door mijn persoonlijke ervaring ben ik extra gedreven om deze doelgroep een helpende hand te reiken! Ter overbrugging van de lange wachttijden wil ik deze mensen steun, positiviteit en contact met lotgenoten bieden. Op deze manier wil ik voorkomen dat mensen nog verder afglijden tijdens het lange wachten en hen laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. Zo beginnen ze ook sterker aan hun therapieproces. Wat mij zelf ontzettend heeft geholpen is het sportief bezig zijn in combinatie met muziek. Door te bewegen maken je hersenen stoffen aan waar je blij van wordt. Ook is het belangrijk om de deur uit te gaan en sociale contacten te onderhouden. De dynamiek van de groep is hierin de stok achter de deur en tevens een warm bad voor steun en toeverlaat.

 

Deze video is mede mogelijk gemaakt door Disporta

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)