Najaarscongres 2016 NVFG "Door met pijn"

We zijn als exposant aanwezig op het Najaarscongres NVFG: "Door met pijn": Aspecten van pijn en pijnbehandeling in de geriatrie.

nvfg-congres-najaar-2016

De NVFG organiseert op vrijdag 23 september a.s. haar najaarscongres met als titel:
Door met pijn; aspecten van pijn en pijnbehandeling in de geriatrie

Pijn, waaronder chronische pijn komt veel voor. Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben chronische pijn. Bij ouderen wordt pijn vaak niet her- of erkend en daardoor onvoldoende behandeld. Ook wanneer pijn wel in beeld is, blijkt de behandeling hiervan uitdagend.

Diverse factoren zijn van invloed op pijn en pijngedrag en het hebben van (chronische) pijn kan veel negatieve consequenties hebben zoals depressie, angst, sociale isolatie en verdere cognitieve achteruitgang. Voor fysiotherapeuten is pijn zowel een behandelindicatie als een factor die grote invloed heeft op de behandelopties en –resultaten, zeker in de geriatrie waar pijn een extra complicerende factor is.

Vooruitlopend op de Week van de pijn (26 sept-1 okt) gaat het najaarscongres van de NVFG in op achtergronden en behandelmogelijkheden van pijn bij ouderen, met uiteraard een specifieke focus op de rol van de geriatriefysiotherapeut.

We hopen alle geriatriefysiotherapeuten en andere geïnteresseerden te mogen verwelkomen op vrijdag 23 september in Antropia, Driebergen.

Inschrijving, inzenden van abstracts & meer informatie: www.nvfgnet.nl of via de congreskalender op www.congresscare.com

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)