Volkorenboterham meest gegeten broodsoort

  • Geplaatst op
  • Door Team Disporta
  • 0
Volkorenboterham meest gegeten broodsoort

De volkorenboterham is op dit moment de meest favoriete broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum.

De volkorenboterham is op dit moment de meest favoriete broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum. De volkorenboterham vervangt hiermee de bruine boterham (tarwe boterham) die jarenlang het meest gegeten broodproduct was.

38% van de Nederlanders geeft in het onderzoek aan in de afgelopen week een volkoren-boterham te hebben gegeten. Hiermee vervangt de volkorenboterham de bruine boterham (tarwe boterham) van de eerste plaats die in dezelfde periode door 28% van de Nederlanders is gegeten. Ook de meergranen boterham wint aan populariteit en is op dit moment met 34% populairder dan de bruine boterham.

Dat de volkorenboterham de meest populaire broodsoort is, is niet zo gek verklaart Frank Janssen van het Nederlands Bakkerij Centrum. “Volkorenbrood wordt door een grote groep consumenten geassocieerd met gezondheid en dit is nu eenmaal een belangrijke aankoopmotivatie. Zeker nu volkoren een nóg belangrijkere plaats inneemt in de nieuwe Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Uit het onderzoek blijkt dat 71% van de Nederlanders vindt dat volkorenbrood gezonder is dan bruinbrood”, en dat is een mooie ontwikkeling aldus Frank Janssen.

De volkorenboterham is echter niet bij alle consumenten de favoriete broodsoort. Kinderen kiezen namelijk nog steeds vaker voor de traditionele bruine boterham.

Bron: GFK

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uitgebreid assortiment

voor zorgprofessionals

Deskundig Advies

Gratis verzending

vanaf € 100, - (excl. BTW)